Reklama

KULTURAREGIONUMWMWIADOMOŚCI

„Myśliwskie Gotowanie na Polanie”. Niedziela atrakcji w sierpeckim skansenie

Reklama

Majowy weekend w skansenie. Muzeum Wsi Mazowieckiej w Sierpcu organizuje plenerową imprezę dla smakoszy – „Myśliwskie Gotowanie na Polanie”.

Głównym punktem programu będzie rywalizacja kucharzy i walka o prymat najsmaczniejszej potrawy na Mazowszu.

Konkurs skierowany jest do wszystkich miłośników sztuki kulinarnej – mówi Justyna Cieszyńska z działu promocji Muzeum.

 

Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu tradycyjnej mazowieckiej potrawy.

 

Potrawy będą rywalizowały w kilku kategoriach, m.in. zupa, potrawa jarska, czy potrawa mięsna.

Wydarzeniu będzie towarzyszyło wiele atrakcji, m.in. wystawa psów myśliwskich, pokaz sokolniczy, czy konkurs wabienia jeleni.

Ponadto w skansenie będzie można uczestniczyć w uroczystej mszy św. w kościele z Drążdżewa, obejrzeć widowisko „Pani i łowy” w wykonaniu Myśliwskiej Grupy Kostiumowej „Knieje”, wysłuchać koncertu w wykonaniu Zespołu Muzyki Myśliwskiej „Hubertus” oraz zwiedzić wystawę „Rok polski w tradycyjnych zajęciach codziennych”.
Piknik „Myśliwskie gotowanie na polanie” w niedzielę 7 maja. Początek o godz. 10:00.

Jeśli znalazłeś błąd w tekście, prosimy o powiadomienie nas. Aby to zrobić, zaznacz wybrany fragment, a następnie wciśnij jednocześnie klawisze„Ctrl” i „Enter”.

Może zainteresuje Cię także.../ Reklama

Adam Ejnik

dziennikarz, wydawca

Więcej wiadomości z tej kategorii

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button
Skip to content

Zgłoszenie błędu w tekście

Zaznaczony tekst zostanie wysłany do naszych redaktorów: