Znamy gwiazdę sierpeckiego „Gotowania na leśnej polanie”. 5 maja do skansenu przyjedzie Jakub Wolski z programu telewizyjnego Hell’s Kitchen.
Jak informują organizatorzy, to największy miłośnik wszystkiego co dobre z lasu, najbardziej leśny kucharz, który mawia o sobie dziki szef. Kucharz będzie gotował na żywo, a uczestnicy będą mogli degustować jego potrawy.
Jakub Wolski zasiądzie także w komisji konkursowej, która oceni dania zgłoszone i przyrządzone w konkursie na „Najlepszą potrawę mazowiecką” inspirowaną lasem. Przypominamy, potrawy można zgłaszać do jutra (24 kwietnia).
Głównym punktem programu będzie rywalizacja kucharzy i walka o prymat najsmaczniejszej potrawy na Mazowszu pod hasłem „Czym nas karmi las?”.
Konkurs skierowany jest do wszystkich miłośników sztuki kulinarnej – mówi Justyna Cieszyńska z działu promocji Muzeum.
Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu tradycyjnej mazowieckiej potrawy.
Potrawy będą rywalizowały w kilku kategoriach, m.in. zupa, potrawa jarska, czy potrawa mięsna.
Impreza „Gotowanie na leśnej polanie” odbędzie się w niedzielę 5 maja.