Reklama

REGIONUMWMWIADOMOŚCI

Smakołyki z naszego regionu otrzymały wyróżnienie marszałka Mazowsza

Reklama

Piętnastu producentów żywności otrzymało Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. Za nami XIV edycja konkursu. Kapituła nagrodziła najlepsze tradycyjne smakołyki z Mazowsza.

W naszym regionie wyróżnione zostały: ser dojrzewający ze Śródborza, chleb żytni z suszonymi pomidorami i czosnkiem z Sońska oraz nalewka z jagody kamczackiej z Ciechanowa.

W tym roku zgłoszono 106 produktów. Komisja konkursowa wybrała 28 najlepszych – mówi marszałek Adam Struzik.

 

W konkursie brali udział wytwórcy indywidualni, przedsiębiorcy i różnego rodzaju organizacje, np. koła gospodyń wiejskich – dodaje członek zarządu województwa mazowieckiego Janina Ewa Orzełowska.

 

Pełna lista laureatów

Opisy produktów

Jeśli znalazłeś błąd w tekście, prosimy o powiadomienie nas. Aby to zrobić, zaznacz wybrany fragment, a następnie wciśnij jednocześnie klawisze„Ctrl” i „Enter”.

Może zainteresuje Cię także.../ Reklama

Więcej wiadomości z tej kategorii

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button
Skip to content

Zgłoszenie błędu w tekście

Zaznaczony tekst zostanie wysłany do naszych redaktorów: