Reklama

REGIONUMWMWIADOMOŚCI

Smakołyki z naszego regionu otrzymały wyróżnienie marszałka Mazowsza

Reklama

Piętnastu producentów żywności otrzymało Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. Za nami XIV edycja konkursu. Kapituła nagrodziła najlepsze tradycyjne smakołyki z Mazowsza.

W naszym regionie wyróżnione zostały: ser dojrzewający ze Śródborza, chleb żytni z suszonymi pomidorami i czosnkiem z Sońska oraz nalewka z jagody kamczackiej z Ciechanowa.

W tym roku zgłoszono 106 produktów. Komisja konkursowa wybrała 28 najlepszych – mówi marszałek Adam Struzik.

 

W konkursie brali udział wytwórcy indywidualni, przedsiębiorcy i różnego rodzaju organizacje, np. koła gospodyń wiejskich – dodaje członek zarządu województwa mazowieckiego Janina Ewa Orzełowska.

 

Pełna lista laureatów

Opisy produktów

Jeśli znalazłeś błąd w tekście, prosimy o powiadomienie nas. Aby to zrobić, zaznacz wybrany fragment, a następnie wciśnij jednocześnie klawisze„Ctrl” i „Enter”.

Może zainteresuje Cię także.../ Reklama

Więcej wiadomości z tej kategorii

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button

Zgłoszenie błędu w tekście

Zaznaczony tekst zostanie wysłany do naszych redaktorów:

Wdrożyliśmy RODO, używamy cookies - korzystając ze strony zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close