Reklama

KULTURASIERPCWIADOMOŚCI

Przy stole z Zamoyskim. Konferencja naukowa w bieżuńskim Muzeum

Reklama

Przed nami Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Historia od Kuchni. Jedzenie i picie w czasach Andrzeja Zamoyskiego”.

Spotkanie naukowców odbędzie się w Muzeum Małego Miasta w Bieżuniu.

Dziewięcioro prelegentów będzie rozprawiać o ucztowaniu w czasach baroku i oświecenia – mówi kierownik Muzeum Jerzy Piotrowski.

 

Na wykładach się nie skończy – dodaje Jerzy Piotrowski.

 

Wydarzenie poprowadzi znawca polskiej kuchni prof. Jarosław Dumanowski z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu.

Konferencja odbędzie się jutro (26 kwietnia) w Muzeum Małego Miasta w Bieżuniu, filii Muzeum Wsi Mazowieckiej w Sierpcu. Początek o godz. 11:00.

Jeśli znalazłeś błąd w tekście, prosimy o powiadomienie nas. Aby to zrobić, zaznacz wybrany fragment, a następnie wciśnij jednocześnie klawisze„Ctrl” i „Enter”.

Może zainteresuje Cię także.../ Reklama

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button
Skip to content

Zgłoszenie błędu w tekście

Zaznaczony tekst zostanie wysłany do naszych redaktorów: