Reklama

DZIAŁDOWSKIKULTURAPOD PATRONATEM RADIA 7TEMAT DNIAWIADOMOŚCI

Stoły w Lidzbarku uginały się od regionalnego jedzenia

Reklama

Za nami III Festiwal Swojskiego Jadła w Lidzbarku. Impreza, podczas której mieszkańcy gminy i miasta pożegnali lato.


Tegoroczny Festiwal Swojskiego Jadła w Lidzbarku to połączenie dobrej zabawy i smakowitych dań. Na scenie wystąpił Mariusz Kalaga, zespół Standard, a w ostatniej odsłonie imprezy uczestników zabawiał DJ.

Podczas Festiwalu Swojskiego Jadła poznajemy też smaki regionu. To wydarzenie inne niż wszystkie – mówi burmistrz Lidzbarka Maciej Sitarek.

 

 

Festiwal Swojskiego Jadła ma zintegrować mieszkańców – mówi Przewodniczący Rady Miejskiej Lidzbarka Michał Dzimira.

 

 

Najważniejszym punktem programu były degustacja dań przygotowanych przez 10 kół gospodyń wiejskich z gminy Lidzbark. W tym roku panie skupiły się na daniach z ryb słodkowodnych.

Smaki były wyborne – mówi restauratorka z Koszelew Justyna Ossowska.

 

 

W tym roku na podium kulinarnym stanęły koła z Wąpierska (III miejsce), Wlewska (II) i Ciborza (I miejsce.
Oceniane były też stoiska. Bezkonkurencyjne było koło Jelonki z Jelenia, przed kołami z Dłutowa i Miłostajek.

Tegoroczna impreza była udana, rekordowa liczba kół gospodyń wiejskich, dobra frekwencja i świetna zabawa.

Patronem medialnym imprezy było Radio 7.

Galeria zdjęć na FB Radia 7.

Jeśli znalazłeś błąd w tekście, prosimy o powiadomienie nas. Aby to zrobić, zaznacz wybrany fragment, a następnie wciśnij jednocześnie klawisze„Ctrl” i „Enter”.

Może zainteresuje Cię także.../ Reklama

Adam Ejnik

dziennikarz, wydawca

Więcej wiadomości z tej kategorii

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button
Skip to content

Zgłoszenie błędu w tekście

Zaznaczony tekst zostanie wysłany do naszych redaktorów: