Reklama

KULTURAREGIONSIERPCUMWMWIADOMOŚCI

Majówka z potrawami regionu. Zaprasza Skansen w Sierpcu

Reklama

Przed nami plenerowa impreza w Muzeum Wsi Mazowieckiej w Sierpcu „Gotowanie na leśnej polanie”. Głównym punktem programu będzie rywalizacja kucharzy i walka o prymat najsmaczniejszej potrawy na Mazowszu pod hasłem „Czym nas karmi las?”.

W tym roku gwiazdą majówki będzie Jakub Wolski z programu telewizyjnego Hell’s Kitchen. Jak informują organizatorzy, to największy miłośnik wszystkiego co dobre z lasu, najbardziej leśny kucharz, który mawia o sobie dziki szef. Kucharz będzie gotował na żywo, a uczestnicy będą mogli degustować jego potrawy. Jakub Wolski zasiądzie także w komisji konkursowej, która oceni dania zgłoszone i przyrządzone w konkursie na „Najlepszą potrawę mazowiecką” inspirowaną lasem.

Konkurs skierowany jest do wszystkich miłośników sztuki kulinarnej – mówi Justyna Cieszyńska z działu promocji Muzeum.

 

Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu tradycyjnej mazowieckiej potrawy.

 

Potrawy będą rywalizowały w kilku kategoriach, m.in. zupa, potrawa jarska, czy potrawa mięsna.

Impreza „Gotowanie na leśnej polanie” odbędzie się w niedzielę 5 maja.

Jeśli znalazłeś błąd w tekście, prosimy o powiadomienie nas. Aby to zrobić, zaznacz wybrany fragment, a następnie wciśnij jednocześnie klawisze„Ctrl” i „Enter”.

Może zainteresuje Cię także.../ Reklama

Adam Ejnik

dziennikarz, wydawca

Więcej wiadomości z tej kategorii

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button
Skip to content

Zgłoszenie błędu w tekście

Zaznaczony tekst zostanie wysłany do naszych redaktorów: