Reklama

KULTURAREGIONUMWMWIADOMOŚCI

Gotowanie na polanie w Sierpcu. Można zgłaszać swoje dania

Reklama

Zapisy dla wystawców rozpoczęte. Trwają przygotowania do majowego weekendu w skansenie. Muzeum Wsi Mazowieckiej w Sierpcu organizuje plenerową imprezę dla smakoszy – „Gotowanie na leśnej polanie”.

W tym roku impreza inspirowana jest darami lasu. Głównym punktem programu będzie rywalizacja kucharzy i walka o prymat najsmaczniejszej potrawy na Mazowszu pod hasłem „Czym nas karmi las?”.

Konkurs skierowany jest do wszystkich miłośników sztuki kulinarnej – mówi Justyna Cieszyńska z działu promocji Muzeum.

 

Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu tradycyjnej mazowieckiej potrawy.

 

Potrawy będą rywalizowały w kilku kategoriach, m.in. zupa, potrawa jarska, czy potrawa mięsna.

W skansenie będzie można uczestniczyć w uroczystej mszy św. w kościele z Drążdżewa, oraz brać udział w wielu atrakcjach przygotowanych przez muzealników.

Impreza „Gotowanie na leśnej polanie” odbędzie się w niedzielę 5 maja. Zgłoszenia wystawców przyjmowane są do 24 kwietnia.

Jeśli znalazłeś błąd w tekście, prosimy o powiadomienie nas. Aby to zrobić, zaznacz wybrany fragment, a następnie wciśnij jednocześnie klawisze„Ctrl” i „Enter”.

Może zainteresuje Cię także.../ Reklama

Adam Ejnik

dziennikarz, wydawca

Więcej wiadomości z tej kategorii

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button
Skip to content

Zgłoszenie błędu w tekście

Zaznaczony tekst zostanie wysłany do naszych redaktorów: