Terrina z kurczaka na purre z czerwonej kapusty, gołąbek z komosą ryżową, boczkiem i rozmarynem oraz glazurowane warzywa – to danie podbiło serca jurorów.
Reprezentacja Zespołu Szkół w Malinowie, w składzie Karolina Strzelewska i Roksana Tańska, zdobyła tytuł najlepszego kulinarnego teamu na Warmii i Mazurach. Uczennice z Malinowa w pokonanym polu pozostawiły 8 reprezentacji szkół gastronomicznych z całej Warmii i Mazur.
Dziewczyny dały z siebie wszystko i obroniły tytuł sprzed roku – mówi opiekunka teamu Iwona Szulc.
Sukces dziewczyn ze szkoły w Malinowie nie podlegał dyskusji – mówi przewodniczący jury, szef kuchni Dariusz Struciński.
Konkurs odbył się w Zespole Szkół im. Emilii Sukiertowej-Biedrawiny w Malinowie. Przyszłoroczne zawody odbędą się również w Malinowie – gospodarzem zawsze są zwycięzcy.
Wśród nagród wygrana drużyna otrzymała ufundowany przez Radio 7 voucher na 777 zł. Nasza rozgłośnia była patronem medialnym imprezy.