Reklama

REGIONUMWMWIADOMOŚCI

Producenci żywności z Mazowsza powalczą o Laur Marszałka

Reklama

Trwa 14. edycja konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. Do konkursu mogą stanąć najsmaczniejsze wyroby wytwarzane przez mazowieckich producentów.

Głównym jego celem jest promocja mazowieckich smaków. Nagrodzeni zostaną producenci wyróżniający się wysoką jakością produkcji, kultywowaniem i popularyzowaniem mazowieckiej tradycji kulinarnej. W konkursie biorą udział firmy, organizacje, ale też koła gospodyń wiejskich.

Uczestnicy przysyłają wyjątkowe przepisy – mówi członek zarządu województwa mazowieckiego Janina Ewa Orzełowska.

 

Producenci żywności z całego Mazowsza będą oceniani w dwóch grupach: przedsiębiorcy oraz producenci indywidualni. Uczestnicy będą rywalizować w ośmiu kategoriach: wyroby piekarnicze, cukiernicze, przetwory mięsne, ryby i przetwory rybne, przetwory owocowe i warzywne, produkty mleczarskie, miody, a także napoje.

Zgłoszenia można przesyłać do końca marca.

Jeśli znalazłeś błąd w tekście, prosimy o powiadomienie nas. Aby to zrobić, zaznacz wybrany fragment, a następnie wciśnij jednocześnie klawisze„Ctrl” i „Enter”.

Może zainteresuje Cię także.../ Reklama

Adam Ejnik

dziennikarz, wydawca

Więcej wiadomości z tej kategorii

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button
Skip to content

Zgłoszenie błędu w tekście

Zaznaczony tekst zostanie wysłany do naszych redaktorów: