Reklama
REGIONUMWMWIADOMOŚCI

Producenci żywności z Mazowsza powalczą o Laur Marszałka

Trwa 14. edycja konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. Do konkursu mogą stanąć najsmaczniejsze wyroby wytwarzane przez mazowieckich producentów.

Głównym jego celem jest promocja mazowieckich smaków. Nagrodzeni zostaną producenci wyróżniający się wysoką jakością produkcji, kultywowaniem i popularyzowaniem mazowieckiej tradycji kulinarnej. W konkursie biorą udział firmy, organizacje, ale też koła gospodyń wiejskich.

Uczestnicy przysyłają wyjątkowe przepisy – mówi członek zarządu województwa mazowieckiego Janina Ewa Orzełowska.

 

Producenci żywności z całego Mazowsza będą oceniani w dwóch grupach: przedsiębiorcy oraz producenci indywidualni. Uczestnicy będą rywalizować w ośmiu kategoriach: wyroby piekarnicze, cukiernicze, przetwory mięsne, ryby i przetwory rybne, przetwory owocowe i warzywne, produkty mleczarskie, miody, a także napoje.

Zgłoszenia można przesyłać do końca marca.

Jeśli znalazłeś błąd w tekście, prosimy o powiadomienie nas. Aby to zrobić, zaznacz wybrany fragment, a następnie wciśnij jednocześnie klawisze„Ctrl” i „Enter”.

Może zainteresuje Cię także.../ Reklama

Adam Ejnik

dziennikarz, wydawca

Więcej wiadomości z tej kategorii

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button

Zgłoszenie błędu w tekście

Zaznaczony tekst zostanie wysłany do naszych redaktorów:

Wdrożyliśmy RODO, używamy cookies - korzystając ze strony zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close