Radio 7 zaprasza koła gospodyń, stowarzyszenia kulinarne oraz szkoły gastronomiczne z Mazowsza do udziału w konkursie kulinarnym organizowanym w ramach projektu „Przy wspólnym stole”. Potrawy oceniać będzie m.in. mistrz kuchni Jakub Kuroń. Pula nagród wynosi 10 tys. zł. Warto się pospieszyć, bo liczba miejsc jest ograniczona.
Zakwalifikowani do finału konkursu uczestnicy będą mieli za zadanie przygotować tradycyjną potrawę regionalną, którą przedstawią do degustacji 11 sierpnia w Sierpcu, podczas imprezy plenerowej „Przy wspólnym stole”. Warunkiem koniecznym jest to, aby wszystkie składniki wykorzystane do przygotowania potrawy (z wyjątkiem przypraw) były dostępne na terenie Mazowsza. Do zgłoszenia trzeba koniecznie dołączyć przepis na potrawę.
Jury konkursu, pod przewodnictwem szefa kuchni Jakuba Kuronia, będzie brało pod uwagę smak potrawy, jej wygląd, oryginalność oraz sposób podania. Do wygrania są nagrody w postaci voucherów na zakupy do wykorzystania w sklepie RTV/AGD. Łączna pula nagród wynosi 10 tys. zł.
Zgłoszenia do konkursu przyjmujemy do 30 lipca. Formularz zgłoszeniowy oraz regulamin konkursu są dostępne TUTAJ.
Warto się pospieszyć, bo do udziału w konkursie zostanie zakwalifikowanych tylko pierwszych dwanaście prawidłowo dokonanych zgłoszeń.
Zadanie publiczne pn. „Przy wspólnym stole” dofinansowane ze środków Samorządu Województwa Mazowieckiego w ramach Budżetu Obywatelskiego Mazowsza.