Reklama
REGIONTEMAT DNIAWIADOMOŚCI

Najlepszą potrawę przygotowało Koło Gospodyń z Osieka

Znamy najlepszą potrawę powiatu sierpeckiego. Została nią w opinii ekspertów smarucha przygotowana przez Koło Gospodyń Wiejskich z Osieka.

W sobotnim konkursie kulinarnym podczas IV Kasztelańskiego Festiwalu Smaków w Sierpcu rywalizowało 10 zespołów z całego powiatu. Zwyciężczynie nie kryły radości i zaskoczenia tuż po zejściu ze sceny.

 

Gospodynie zdradziły nam przepis na zwycięską smaruchę.

 

Potrawy oceniane były przez zewnętrznych ekspertów. Byli to przedstawiciele wydarzeń kulinarnych Dorota Minta i Michał Bonarowski, blogerka kulinarna Anna Ruszczak oraz radny wojewódzki Konrad Wojnarowski. Jury zachwyciła przede wszystkim tradycja dań, mówi Michał Bonarowski.

 

Drugie miejsce zajęły ex aequo Koło Senior Plus z Sierpca oraz Koło Wesołe Podlesianki z Podlesia, a trzecie również ex aequo koła ze Studzieńca i Sudrag.

Konkurs kulinarny był częścią IV Kasztelańskiego Festiwalu Smaków. Radio 7 objęło imprezę patronatem medialnym.

Jeśli znalazłeś błąd w tekście, prosimy o powiadomienie nas. Aby to zrobić, zaznacz wybrany fragment, a następnie wciśnij jednocześnie klawisze“Ctrl” i “Enter”.

Tagi

Urszula Adamczyk

dziennikarz, wydawca

Więcej wiadomości z tej kategorii

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Back to top button

Polub profil Radia 7 na Facebooku

 

Lubisz już nasz profil?  Zamknij to okno krzyżykiem 😉

 

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Wdrożyliśmy RODO, używamy cookies - korzystając ze strony zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close