Reklama

REGIONTEMAT DNIAWIADOMOŚCI

Najlepszą potrawę przygotowało Koło Gospodyń z Osieka

Reklama

Znamy najlepszą potrawę powiatu sierpeckiego. Została nią w opinii ekspertów smarucha przygotowana przez Koło Gospodyń Wiejskich z Osieka.

W sobotnim konkursie kulinarnym podczas IV Kasztelańskiego Festiwalu Smaków w Sierpcu rywalizowało 10 zespołów z całego powiatu. Zwyciężczynie nie kryły radości i zaskoczenia tuż po zejściu ze sceny.

 

Gospodynie zdradziły nam przepis na zwycięską smaruchę.

 

Potrawy oceniane były przez zewnętrznych ekspertów. Byli to przedstawiciele wydarzeń kulinarnych Dorota Minta i Michał Bonarowski, blogerka kulinarna Anna Ruszczak oraz radny wojewódzki Konrad Wojnarowski. Jury zachwyciła przede wszystkim tradycja dań, mówi Michał Bonarowski.

 

Drugie miejsce zajęły ex aequo Koło Senior Plus z Sierpca oraz Koło Wesołe Podlesianki z Podlesia, a trzecie również ex aequo koła ze Studzieńca i Sudrag.

Konkurs kulinarny był częścią IV Kasztelańskiego Festiwalu Smaków. Radio 7 objęło imprezę patronatem medialnym.

Jeśli znalazłeś błąd w tekście, prosimy o powiadomienie nas. Aby to zrobić, zaznacz wybrany fragment, a następnie wciśnij jednocześnie klawisze„Ctrl” i „Enter”.

Może zainteresuje Cię także.../ Reklama

Urszula Adamczyk

dziennikarz, wydawca

Więcej wiadomości z tej kategorii

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button
Skip to content

Zgłoszenie błędu w tekście

Zaznaczony tekst zostanie wysłany do naszych redaktorów: