Reklama

CIECHANÓWPOD PATRONATEM RADIA 7TEMAT DNIAUMWMWIADOMOŚCI

Gotowały z mistrzem. Warsztaty w Polance rozpoczęły projekt „Przy Wspólnym Stole”

Reklama

W Dworku Polanka pod Gruduskiem odbyły się warsztaty kulinarne. Udział w projekcie wzięło 31 osób – głównie przedstawicielki kół gospodyń wiejskich.

Spotkanie zorganizowały Fundacja Ananke i Radio 7. Projekt powstał dzięki dofinansowaniu z Budżetu Obywatelskiego Mazowsza.

Najważniejszym celem projektu jest jednoczenie się – mówi prezes Fundacji Ananke i Radia 7 Barbara Ploch.

 

Warsztaty poprowadził Mateusz Krojenka – kucharz i finalista programu MasterChef. Uczestnicy wspólnie z mistrzem przygotowali trzydaniowy obiad. W menu znalazła się przystawka – aromatyczna zupa grzybowa, danie główne – wątróbki drobiowe z boczkiem, a na deser – gruszka w winie z polewą z białej czekolady.

Wybór menu nie dziwi, w zestawie pojawiły się ulubione dania mistrza Mateusza Krojenki.

 

Uczestnikom spotkanie z mistrzem i formuła warsztatów przypadły do gustu.

 

Kulinarne spotkanie w Polance otworzyło cykl wydarzeń w ramach projektu „Przy Wspólnym Stole”. Jego finał odbędzie się w sierpniu w Sierpcu podczas Festiwalu Smaków. Od września na antenie Radia 7 ruszy również audycja poświęcona kuchni północnego Mazowsza.

Zadanie publiczne finansowane ze środków Samorządu Województwa Mazowieckiego w ramach Budżetu Obywatelskiego Mazowsza.

Jeśli znalazłeś błąd w tekście, prosimy o powiadomienie nas. Aby to zrobić, zaznacz wybrany fragment, a następnie wciśnij jednocześnie klawisze„Ctrl” i „Enter”.

Może zainteresuje Cię także.../ Reklama

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button
Przejdź do treści

Zgłoszenie błędu w tekście

Zaznaczony tekst zostanie wysłany do naszych redaktorów: