Reklama
REGIONUMWMWIADOMOŚCI

Dzieci z powiatu przasnyskiego wiedzą dużo o ekologicznej żywności

Przyznano nagrody tegorocznym laureatom.

Za nami 18. edycja konkursu „Smak Ekologicznej Żywności”. W rywalizacji wzięło udział 108 uczniów z 38 szkół podstawowych.

Spośród nich wyłoniono 11 uczestników – mówi Daniel Łaga z Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego.

 

W kategorii klas IV-VI laureatkami zostały ex aequo: Julia Tęga z Publicznej Szkoły Podstawowej nr 1 im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Chorzelach oraz Patrycja Czaplicka ze Szkoły Podstawowa im. mjr. Henryka Sucharskiego w Przasnyszu. W kategorii klas VII-VIII zwyciężyła Lena Kołakowska z Publicznej Szkoły Podstawowej nr 1 im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Chorzelach.

Coraz więcej młodych ludzi jest zainteresowanych ekologią, rolnictwem i produkcją żywności – dodaje Daniel Łaga.

 

Podczas uroczystej gali laureaci otrzymali dyplomy oraz nagrody – laptopy, kamery internetowe oraz słuchawki z wbudowanym mikrofonem.

Jeśli znalazłeś błąd w tekście, prosimy o powiadomienie nas. Aby to zrobić, zaznacz wybrany fragment, a następnie wciśnij jednocześnie klawisze„Ctrl” i „Enter”.

Może zainteresuje Cię także.../ Reklama

Więcej wiadomości z tej kategorii

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button

Zgłoszenie błędu w tekście

Zaznaczony tekst zostanie wysłany do naszych redaktorów:

Wdrożyliśmy RODO, używamy cookies - korzystając ze strony zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close