Reklama

REGIONUMWMWIADOMOŚCI

Dzieci z powiatu przasnyskiego wiedzą dużo o ekologicznej żywności

Reklama

Przyznano nagrody tegorocznym laureatom.

Za nami 18. edycja konkursu „Smak Ekologicznej Żywności”. W rywalizacji wzięło udział 108 uczniów z 38 szkół podstawowych.

Spośród nich wyłoniono 11 uczestników – mówi Daniel Łaga z Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego.

 

W kategorii klas IV-VI laureatkami zostały ex aequo: Julia Tęga z Publicznej Szkoły Podstawowej nr 1 im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Chorzelach oraz Patrycja Czaplicka ze Szkoły Podstawowa im. mjr. Henryka Sucharskiego w Przasnyszu. W kategorii klas VII-VIII zwyciężyła Lena Kołakowska z Publicznej Szkoły Podstawowej nr 1 im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Chorzelach.

Coraz więcej młodych ludzi jest zainteresowanych ekologią, rolnictwem i produkcją żywności – dodaje Daniel Łaga.

 

Podczas uroczystej gali laureaci otrzymali dyplomy oraz nagrody – laptopy, kamery internetowe oraz słuchawki z wbudowanym mikrofonem.

Jeśli znalazłeś błąd w tekście, prosimy o powiadomienie nas. Aby to zrobić, zaznacz wybrany fragment, a następnie wciśnij jednocześnie klawisze„Ctrl” i „Enter”.

Może zainteresuje Cię także.../ Reklama

Więcej wiadomości z tej kategorii

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button
Skip to content

Zgłoszenie błędu w tekście

Zaznaczony tekst zostanie wysłany do naszych redaktorów: