Reklama

KULTURAREGIONWIADOMOŚCI

Smaczny konkurs w Sierpcu

Reklama

Najsmaczniejsza potrawa mazowiecka – to tytuł konkursu organizowanego przez Muzeum Wsi Mazowieckiej w Sierpcu.

Kulinarna rywalizacja organizowana jest w ramach imprezy plenerowej „Myśliwskie gotowanie na polanie”. Tegoroczna odsłona poświęcona będzie tradycjom i potrawom łowieckim.

Konkurs skierowany jest do wszystkich miłośników sztuki kulinarnej – mówi Justyna Cieszyńska z działu promocji Muzeum.

 

Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu tradycyjnej mazowieckiej potrawy.

 

Żeby wziąć udział w rywalizacji należy wypełnić kartę zgłoszenia dostępną na stronie Muzeum Wsi Mazowieckiej oraz przygotować potrawę w jednej z kategorii: zupa, potrawa jarska, potrawa mięsna, przekąska, deser, napój lub w kategorii specjalnej potrawę z dziczyzny.

Piknik „Myśliwskie gotowanie na polanie” odbędzie się w niedzielę 1 maja.

Jeśli znalazłeś błąd w tekście, prosimy o powiadomienie nas. Aby to zrobić, zaznacz wybrany fragment, a następnie wciśnij jednocześnie klawisze„Ctrl” i „Enter”.

Może zainteresuje Cię także.../ Reklama

Adam Ejnik

dziennikarz, wydawca

Więcej wiadomości z tej kategorii

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button
Skip to content

Zgłoszenie błędu w tekście

Zaznaczony tekst zostanie wysłany do naszych redaktorów:

Wdrożyliśmy RODO, używamy cookies - korzystając ze strony zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close