Reklama

KULTURAREGIONWIADOMOŚCI

Smaczny konkurs w Sierpcu

Reklama

Najsmaczniejsza potrawa mazowiecka – to tytuł konkursu organizowanego przez Muzeum Wsi Mazowieckiej w Sierpcu.

Kulinarna rywalizacja organizowana jest w ramach imprezy plenerowej „Myśliwskie gotowanie na polanie”. Tegoroczna odsłona poświęcona będzie tradycjom i potrawom łowieckim.

Konkurs skierowany jest do wszystkich miłośników sztuki kulinarnej – mówi Justyna Cieszyńska z działu promocji Muzeum.

 

Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu tradycyjnej mazowieckiej potrawy.

 

Żeby wziąć udział w rywalizacji należy wypełnić kartę zgłoszenia dostępną na stronie Muzeum Wsi Mazowieckiej oraz przygotować potrawę w jednej z kategorii: zupa, potrawa jarska, potrawa mięsna, przekąska, deser, napój lub w kategorii specjalnej potrawę z dziczyzny.

Piknik „Myśliwskie gotowanie na polanie” odbędzie się w niedzielę 1 maja.

Jeśli znalazłeś błąd w tekście, prosimy o powiadomienie nas. Aby to zrobić, zaznacz wybrany fragment, a następnie wciśnij jednocześnie klawisze„Ctrl” i „Enter”.

Może zainteresuje Cię także.../ Reklama

Adam Ejnik

dziennikarz, wydawca

Więcej wiadomości z tej kategorii

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button
Skip to content

Zgłoszenie błędu w tekście

Zaznaczony tekst zostanie wysłany do naszych redaktorów: