
Najsmaczniejsza potrawa mazowiecka – to tytuł konkursu organizowanego przez Muzeum Wsi Mazowieckiej w Sierpcu.
Kulinarna rywalizacja organizowana jest w ramach imprezy plenerowej „Myśliwskie gotowanie na polanie”. Tegoroczna odsłona poświęcona będzie tradycjom i potrawom łowieckim.
Konkurs skierowany jest do wszystkich miłośników sztuki kulinarnej – mówi Justyna Cieszyńska z działu promocji Muzeum.
Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu tradycyjnej mazowieckiej potrawy.
Żeby wziąć udział w rywalizacji należy wypełnić kartę zgłoszenia dostępną na stronie Muzeum Wsi Mazowieckiej oraz przygotować potrawę w jednej z kategorii: zupa, potrawa jarska, potrawa mięsna, przekąska, deser, napój lub w kategorii specjalnej potrawę z dziczyzny.
Piknik „Myśliwskie gotowanie na polanie” odbędzie się w niedzielę 1 maja.