Reklama

REGIONWIADOMOŚCI

„Myśliwskie gotowanie na polanie” w Sierpcu

Reklama

Majówka w skansenie. Muzeum Wsi Mazowieckiej w Sierpcu organizuje plenerową imprezę dla smakoszy „Myśliwskie gotowanie na polanie”.

Głównym punktem programu będzie rywalizacja kucharzy i walka o prymat najsmaczniejszej potrawy na Mazowszu.

Konkurs skierowany jest do wszystkich miłośników sztuki kulinarnej – mówi Justyna Cieszyńska z działu promocji Muzeum.

 

Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu tradycyjnej mazowieckiej potrawy.

 

Potrawy będą rywalizowały w siedmiu kategoriach: zupa, potrawa jarska, potrawa mięsna, przekąska, deser, napój lub w kategorii specjalnej potrawa z dziczyzny. Wydarzeniu będzie towarzyszyło wiele atrakcji, m.in. wystawa psów ras myśliwskich, pokaz sokolniczy, czy konkurs wabienia jeleni.

Piknik „Myśliwskie gotowanie na polanie” odbędzie się w niedzielę 1 maja. Początek o godz. 10:00.

Jeśli znalazłeś błąd w tekście, prosimy o powiadomienie nas. Aby to zrobić, zaznacz wybrany fragment, a następnie wciśnij jednocześnie klawisze„Ctrl” i „Enter”.

Może zainteresuje Cię także.../ Reklama

Adam Ejnik

dziennikarz, wydawca

Więcej wiadomości z tej kategorii

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button
Skip to content

Zgłoszenie błędu w tekście

Zaznaczony tekst zostanie wysłany do naszych redaktorów: