Reklama

REGIONWIADOMOŚCI

„Myśliwskie gotowanie na polanie” w Sierpcu

Reklama

Majówka w skansenie. Muzeum Wsi Mazowieckiej w Sierpcu organizuje plenerową imprezę dla smakoszy „Myśliwskie gotowanie na polanie”.

Głównym punktem programu będzie rywalizacja kucharzy i walka o prymat najsmaczniejszej potrawy na Mazowszu.

Konkurs skierowany jest do wszystkich miłośników sztuki kulinarnej – mówi Justyna Cieszyńska z działu promocji Muzeum.

 

Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu tradycyjnej mazowieckiej potrawy.

 

Potrawy będą rywalizowały w siedmiu kategoriach: zupa, potrawa jarska, potrawa mięsna, przekąska, deser, napój lub w kategorii specjalnej potrawa z dziczyzny. Wydarzeniu będzie towarzyszyło wiele atrakcji, m.in. wystawa psów ras myśliwskich, pokaz sokolniczy, czy konkurs wabienia jeleni.

Piknik „Myśliwskie gotowanie na polanie” odbędzie się w niedzielę 1 maja. Początek o godz. 10:00.

Jeśli znalazłeś błąd w tekście, prosimy o powiadomienie nas. Aby to zrobić, zaznacz wybrany fragment, a następnie wciśnij jednocześnie klawisze„Ctrl” i „Enter”.

Może zainteresuje Cię także.../ Reklama

Adam Ejnik

dziennikarz, wydawca

Więcej wiadomości z tej kategorii

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button
Skip to content

Zgłoszenie błędu w tekście

Zaznaczony tekst zostanie wysłany do naszych redaktorów:

Wdrożyliśmy RODO, używamy cookies - korzystając ze strony zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close