Żuromin: Reprezentanci powiatu mają talent kulinarny.
27 lipca 2014, 18:38
Udowodnili to podczas regionalnego finału czternastej edycji konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów.
Jury wybrało najsmaczniejsze potrawy zgłoszone przez osiem zespołów oraz najlepsze regionalne produkty żywnościowe spośród 51 wyrobów. Wśród nich znalazły się potrawy i produkty żywnościowe zgłoszone przez mieszkańców powiatu żuromińskiego.
W kategorii potrawy II miejsce zdobyła Zofia Leszczyńska z Brudnic za zupę grzybową na zakwasie oraz królika duszonego w białym winie z warzywami. Natomiast wśród Produktów Nominowanych do „Perły 2014” znalazł się miód wielokwiatowy Adama Piotrkowskiego w Żuromina.
oceń tę wiadomość:
NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE
- Opłaty za wywóz śmieci w gminie Żuromin poszły ostro w górę
- Program naprawczy w żuromińskim szpitalu. Starosta przekonuje, że nie ma obaw. Dyrektor nie mówi nic
- Martynka Truszczyńska będzie zoperowana w Polsce
- Paka dla psiaka. Mikołajki w schronisku w Pawłowie
- Jarosław Kret obchodził urodziny w Żurominie
- Gustaw Marek Brzezin ponownie marszałkiem województwa
- Poeta z Poniatowa promował w Żurominie i Bieżuniu swój nowy tomik liryczny
NAJWYŻEJ OCENIANE
- We Wlewsku w gminie Lidzbark powstał półtorakilometrowy odcinek drogi do Wybudowań
- Został aresztowany zanim wyszedł z więzienia
- Poeta z Poniatowa promował w Żurominie i Bieżuniu swój nowy tomik liryczny
- Inspektor nadzoru budowlanego wydał decyzję w sprawie lidzbarskiego stadionu
- Ciechanowski Ratusz kupił karmę dla bezdomnych kotów
- Działdowska biblioteka organizuje spotkanie z lokalną pisarką
- Wielkimi krokami zbliża się XI działdowski Hoffer Festival